22 toukokuu, 2024 2 min lukea

Meja Design on Instagramista tuttu asuntoflippaaja ja sisustussuunnittelija. Meja on remontoinut useita kohteita, joista jokaisessa on ollut oma teemansa. Esimerkkikohteemme Luxury Pink Suite on sisustettu pinkiksi ja sitä löytyy eri sävyissä niin seinissä, tekstiileissä kuin valaisimissakin. Asunnon uniikit peiliratkaisut avartavat tilaa ja tuovat lisää valoisuutta koko asuntoon.

Meja Designin Luxury Pink Suitessa on paljon Lasitehtaan peilejä.

Mistä sait idean pinkkiin asuntoon?

 • Pinkki, roosa ja muut vaaleanpunaisen sävyt ovat olleet lempivärejäni jo lapsesta saakka. Jokaisessa kodissani on ollut jonkin verran pinkkiä, mutta tämä on ehdottomasti pinkein asuntoni tähän mennessä. Jopa marmoritasoissa on pinkkiä, Meja nauraa.

  Entä mitkä ovat lempiasioitasi pinkissä asunnossa?

  • Ehdottomasti 80-luvun sohvapöytä. Siinä on käytetty kahta eriväristä peiliä, kuparipeiliä ja savunharmaata peiliä. Samaa kuparipeiliä on käytetty myös seinällä olevassa peilissä.
  • Rakastan peilejä. Siksi halusin asuntoon valtavan peilikaapin, joka on sekä käytännöllinen että visuaalinen elementti. Asunnon huoneen korkeus on yli kolme metriä ja ylös asti ulottuva peiliseinä korostaa upeasti huoneen korkeutta ja avartaa tilaa. Peilikaappi syntyi yhteistyössä Lasitehtaan kanssa. Lähetin heille kaapinovien mitat ja sain mittatilauksena oikeankokoiset peilit, jotka liimasimme itse peililiimalla.
  • Asunnon lempiasioitani on myös terälehti- ja kissankellovalaisimet, jotka ovat juuri oikean väriset ja tietenkin vintagea.
  Peilikaappi

  Jos haluaa toteuttaa samanlaisen peilikaapin, millaisia vinkkejä antaisit?

  • Ei kannata hankkia kalliita, maalattuja ovia. Tähän tarkoitukseen kelpaavat halvat melamiiniovet, joiden päälle peilit liimataan. Älä käytä mitä tahansa rakennusliimaa. Varsinkin etikkapohjaiset rakennusliimat jättävät ikäviä jälkiä, jotka voivat näkyä peilin läpi. Itse käytin erityistä peililiimaa, jota on saatavilla lasiliikkeistä. Toisen asunnon peilikaapin kohdalla tein niin päin, että lähetin ovet Lasitehtaalle ja he liimasivat peilit oviin suoraan tehtaalla.
  • Oviin kannattaa myös lisätä tavanomaista enemmän saranoita. Peilit painavat enemmän kuin pelkkä ovi, ja lisäsaranoita tarvitaan kannattelemaan ovea.
  Peilikaapit eteisessä.

   Asunnon tyyli jatkuu aina kylpyhuoneeseen saakka. Millaisia ratkaisuja teit kylpyhuoneessa?

   • Suunnittelin itse kylpyhuoneeseen valopeilin sekä suihkuseinät, jotka Lasitehdas toteutti omien suunnitelmieni mukaan. Valopeili on korkea puoliympyrä, koska täälläkin huonekorkeus on yli kolme metriä. Suihkuseinäksi halusin kaarimuotoiset, taittuvat suihkuseinät perinteisen suorakaiteen sijaan.

   Mitä neuvoja antaisit remonttia suunnittelevalle? 

   • Kannattaa miettiä, onko jotain mitä voi säästää. Kaikkea ei aina tarvitse laittaa uusiksi. Itse säästäisin alkuperäiset lauta- ja parkettilattiat, väliovet, vaatekaapit ja muut asunnon alkuperäiset elementit, jos niitä voi vielä kunnostaa. Esimerkiksi tässä asunnossa on säästetty ja kunnostettu asunnon alkuperäiset, mutta huonokuntoiset lautalattiat. Nyt ne näyttävät ihan kuin uusilta ja niissä on suunnittelemani kaunis kuvio, joka toteutettiin sabluunoilla. Myös vanhat ovet kunnostettiin ja maalattiin kiiltäviksi.
   • Kannattaa myös miettiä talon aikakauteen ja tyyliin sopivia ratkaisuja. Näyttävät koristelistat eivät todennäköisesti sovi 50-luvun taloon.
   Tee-se-itse peilikaappi olohuoneessa.