22 toukokuu, 2024 1 min lukea

FITOONA eli Oona Tolppanen on liikunnanalan yrittäjä, valmentaja ja urheilutoimittaja sekä upouuden omakotitalon omistaja. Talo on rakennettu itse, jonka vuoksi Tolppanen ja hänen puolisonsa, ex-jalkapalloilijalla Pekka Lagerblom ovat voineet päättää ratkaisuistaan täysin itsenäisesti. 

Tolppanen ei ole tätä ennen asunut omakotitalossa. Unelmien talon rakentaminen itselleen ja lapsilleen on ollut suuri haave.

Pääsimme kurkkaamaan kulissien taakse ja tutustumaan Tolppasen ja Lagerblomin uniikkiin kylpyhuoneeseen. 

Miten valitsitte värimaailman?

  • Minulla oli tietty visio, miltä talomme kylpyhuone tulee näyttämään. Halusimme kylpyhuoneesta ajattoman, mutta uniikin. Laatoissa on erityistä ilmettä, vaikka värimaailma on harmoninen. Halusin kylpyhuoneeseemme ehdottomasti lasisen suihkuseinän, jossa on mustat reunat. Se on elegantti, spesiaali, mutta samalla myös ajaton.
Lasinen suihkuseinä

Millaisen peilivalinnan teitte kylppäriin?

  • Peilillä on kylppärissä iso merkitys. Halusimme saada koko seinän kokoisen valopeilin. Valopeilimme on toteutettu Lasitehtaalla mittatilaustyönä, sillä minulle oli tärkeää, että peili on millilleen oikein kokoinen.

Miten päädyitte juuri valopeiliin?

  • Valopeili tuo raikkautta ja tunnelmaa. Valo on tärkeää etenkin Suomessa, jossa on pimeää osan vuodesta. Peilissä on himmennin, jolla voi säädellä valon määrää. On kiva, kun esimerkiksi aamulla valon pystyy säätämään tosi haaleaksi. Silloin on miellyttävämpää herätä ja saa aloittaa päivän rauhassa.
Koko seinän kokoinen valopeili himmentimellä.
    Tolppanen kertoo, että hänen tekee usein mieli uudistaa asuinympäristöään jopa hetken mielijohteesta. Onneksi puoliso on harkitsevaisempi ja yhdessä miettien he tekevät päätöksiä, jotka johtavat hyviin lopputuloksiin. Esimerkkinä juuri tämä kylpyhuone, josta tuli hyvällä harkinnalla tyylikäs kokonaisuus. Perhe on ollut kylppäriinsä erittäin tyytyväinen.