24 syyskuu, 2024 3 min lukea

Hanna Sumari on televisiotoimittaja, somevaikuttaja ja digitaalisen sisällön sisällöntuottaja, jonka monet tuntevatSuomen kaunein koti -ohjelmasta ja muista TV:n sisustusohjelmista vuosien varrelta. Nyt pääsemme kurkkaamaan Hanna Sumarin omaan kotiin.

Minkälaisia sisustustrendejä tullaan näkemään loppuvuoden sisustuksessa?

  • Aina kun mennään syksyä kohti, niin värit tummenevat, se on selvä asia. Lisäksi tällä hetkellä korostuvat kierrätys, ekologisuus ja ostettavien tuotteiden valmistuksen läpinäkyvyys. Nämä ovat tärkeimpiä seikkoja tuotteen tyylin ja ulkonäön lisäksi. Tällä hetkellä mennään aika pehmeillä linjoilla, esimerkiksi sohvat ovat todella pehmeitä ja pehmeälinjaisia.
  • Suosiossa on edelleen 50-, 60- ja 70-lukujen keveät kalusteet. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että ihmiset ostavat kestäviä ratkaisuja.

Entä millainen sisustaja sinä olet?

  • Tämän talon olemme sisustaneet yli 20 vuotta sitten, eli silloin kun muutimme tänne. Sen jälkeen emme ole hirveästi muutoksia tehneet, koska hankimme sellaisia tavaroita, jotka kestävät aikaa eikä niitä tarvitse uusia. Nyt tosin alkaa olla sellainen fiilis, että tekisin mielelläni asioita toisin.
Valkokehyksinen Aitta-peili Lasitehtaalta Hanna Sumarin kotona.

Mikä tekee kodista kodin?

  • Kodista kodin tekevät ihmiset. Sitten on niitä asioita, jotka tekevät kodista kodikkaan. Kodikkuus tulee kerroksellisuudesta, lämmöstä sekä hyvästä fengshuista.
  • Myös siisteys ja kodin toimivuus mielestäni tekevät kodista kodikkaan. Minua ei esimerkiksi haittaa, jos tavaroita on arjessa levällään. Niinhän meillä kaikilla on, se on elämää ja se on normaalia. Mutta jos tavaroille ei ole paikkaa ja epäjärjestys vaivaa jatkuvasti, se kertoo huonosta suunnittelusta.

Kertoisitko uniikista työhuoneestasi?

  • Nyt asumme tässä talossa mieheni kanssa kahden. Lasten aikuistuttua ja muutettua pois, meille jäi kolme tyhjää huonetta, joista yhteen tein itselleni työhuoneen, joka toimii studiona.
  • Tämän huoneen ikkunat ovat etelään ja tämä on valoisin huone meidän kodissa. Sisustin huoneen vaaleilla väreillä, jotka toimivat kauniina ja rauhallisena taustana erilaisissa kuvauksissa, joita teen täällä kotona. Työhuoneessani on myös iso selfiepeili kuvauksia varten.
Hanna Sumarin työhuone.

Mikä on toiminut tämän huoneen sisustamisessa punaisena lankana?

  • Koska käytän työhuonettani studiona, sen on oltava valoisa, hyvin neutraali, mutta myös mielenkiintoinen. Kauniit kalusteet, joita voi siirrellä helposti eri kuvaustilanteisiin sopiviksi ovat tärkeä tausta. Kuvattavat asiat saavat pääosan, kun tausta on neutraali.

Työhuoneessasi on Lasitehtaan Aitta-peili. Mitkä asiat ovat olleet tärkeitä peilin valinnassa?

  • Päädyin Lasitehtaan peiliin, koska sen sai tehtyä mittatilauksena. Tämän huoneen huonekorkeus ei salli korkeampaa peiliä. Lisäksi halusin, että peilillä on tosi ohuet kehykset, jotta ne eivät vie huomiota. Vaatimuksenani oli myös se, että peilin on oltava kyllin suuri. Peili ei saa olla kapea, jotta saan myös sellaisia kuvia, joissa eivät peilin kehykset näy.
Aitta-peili Hanna Sumarin kotona.

Mitä peili mielestäsi tuo tähän huoneeseen?

  • Peili tuo aina tilaan valoa, lisää tilan tuntua ja tietenkin on aina kiinnostavaa, se mitä peilistä mistäkin kulmasta näkyy. Mitä peili peilaa.

Mihin olet erityisen tyytyväinen tämän huoneen sisustuksessa?

  • Olen erityisen tyytyväinen huoneen harmoniaan, rauhallisuuteen ja hiljaisuuteen. Hiljaisuuteen ei vaikuta pelkästään se, että asumme hiljaisella alueella, vaan myös se, että sisustus tukee rauhallisuutta ja hiljaisuutta. Nämä ovat minulle todella tärkeitä elementtejä.
Hanna Sumarin työhuone.

Mikä on sinun sisustuspaheesi?

  • Sisustuspahe… Hauska kysymys, en olekaan ajatellut asiaa. Ehkä paheeksi voisi lukea käänteisesti sen, että en uusi koko talon sisustusta, vaikka tekisi mieli ja kotimme voisi olla paljon kauniimpi kuin nyt. Maku muuttuu! Tosin uudistamiselle ei myöskään ole tarvetta. Talossamme kaikki on ehjää, kivannäköistä ja sisustusratkaisut ovat kestäneet hyvin aikaa.
  • Silloin kun tätä asuntoa sisustettiin en halunnut kotiini ikonisia merkkituotteita. Tein moderneista klassikoista viikoittain insertin T.i.l.a.-ohjelmaan. Tuntui, että olin täynnä niitä. Silloiseen päätökseeni tietenkin vaikutti myös raha. Designklassikothan ovat kalliita ja jouduimme ostamaan huonekalut aika kertarysäyksellä. Koti ei päässyt muodostumaan pikkuhiljaa oman elämäntilanteemme takia ja se tietenkin teki oman säväyksensä sisustukseen.
  • Sisustuspaheekseni voi lukea myös suuret kukkakimput niitä rakastan ja ostan viikoittain.

Kiitos Hanna, että saimme käydä teidän hienossa kodissa!

Hanna Sumarin työhuoneessa on mittatilauksella tehty valkokehyksinen Aitta-peili 130 x 200 cm mitoissa. Tutustu vakiomittaisiin valkokehyksisiin Aitta-peileihimme tästä.